Obnovljen Letni oder Ruše bo letošnjo sezono otvoril mladinski festival KURSŠLUS 2018 v organizaciji študentskega in dijaškega kluba KURS!

Program Kursšlus 2018

VEČER PRVAKOV, 7.6.2018 ob 18:00

Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca in KBV Sande vam premierno v sklopu Mladinskega festivala KURSŠLUS 2018 predstavljamo borbe v kickboksu in boksu. In to na Letnem odru v Rušah

Kaj se bo dogajalo?
Boks sparring sveže svetovne prvakinje v Boksu Eme ”The Princess” Kozin
Državno prvenstvo v kickboksu v kategorijah low kick in full contact
Sparringi članov društva Kbv Sande in ostalih

Kdaj se bo dogajalo?
Prvi dan mladinskega festivala Kursšlus, 7.6.2018 s pričetkom ob 18:00 uri

KBV Sande je lokalni športni klub, ki omogoča vsem mladim, da se preizkusijo v enem od borilnih športov. Poleg vseh njihovih dosedanjih uspehov, najbolj izžareva uspeh mladega Rušana, prav tako člana KURS-a, Žige Pečnika, ki je lani v Budimpešti dosegel 2. mesto na svetovnem prvenstvu v Kickboksu po K-1 pravilih. S tem se je zapisal v zgodovino, saj pred tem v ringu v Sloveniji še nihče ni požel takšnega uspeha kot ga je 22 letni mladenič .

Kdo pa je Ema? 
Ema Kozin ali bolje rečeno Ema”The princess ” Kozin je najmlajša prvakinja v profesionalnem boksu. Naslov je osvojila pri svojih rosnih 19 letih in s tem potrdila 12. zmago v profesionalnem boksu, s katerim se je do takrat ukvarjala približno leto dni .

Obljubljamo večer, ki ga ne boste pozabili.
Vstop je prost
Več informacij: www.kurs.si in 041 574 213 (Aljaž Šporin), 031 852 081 (Jure Škof).

MATJAŽ JAVŠNIK, 8.6.2018 ob 20:30

Na Letni oder Ruše se vrača domačin Matjaž Javšnik, ki bo s svojo predstavo Striptiz do solz nasmejal vse obiskovalce (in to po ruško!) 

V Striptizu Matjaž Javšnik nadaljuje z razgaljanjem in družbeno kritiko. Tako tokrat na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas – pravzaprav kar celotno Slovenijo. Srečali se bomo z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, z družinskimi vezmi, športnimi uspehi, slovensko šolo. Razgalili bomo vse- od javne uprave pa vse do rak rane naše družbe – politike.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in na www.eventim.si. Cena vstopnice:
v predprodaji je 8€
na dan dogodka 10€

Posebno ugodnost imajo člani Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca. Za njih bodo na voljo vstopnice po ceni 5€. Prevzamete jih lahko v pisarni kluba (Falska cesta 24, Ruše) v času uradnih ur-petek, 18.00-20.00

Več informacij: www.kurs.si in 041 574 213 (Aljaž Šporin), 031 852 081 (Jure Škof).

KONCERT S.A.R.S. , Balkan Boys in YU Generacija, 9.6.2018 ob 20:00

Skupina S.A.R.S. oziroma Sveže amputirana ruka Satrianija prihajajo iz Beograda in so eden najuspešnejših bendov na trenutni rock sceni.
 In letos se bodo njihove skladbe Lutka, Perspektiva, Buđav lebac in mnoge druge prepevale tudi na enem izmed najlepših prizorišč na Štajerskem- našem Letnem gledališču v Rušah.

Ker je pred vsakim finalom potrebno ogrevanje, bodo letos kot predskupini nastopili tudi Balkan Boys in Yu Generacija

Vstopnice bodo na voljo od 10. aprila naprej na vseh prodajnih mestih Eventima.

Cena prvih 150 vstopnic je samo 10€!

Po razprodaji prvih vstopnic bodo cene sledeče:

Predprodaja 12€
Na dan dogodka 15€

Za člane Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca bodo vstopnice po ceni 7€ na voljo po 1. maju.

Do takrat pa malo ”luštov”  https://www.youtube.com/watch?v=oWYzxzwz64U

CHILL OUT CONA V CENTRU RUŠ, 8.6. in 9.6.2018

Naš namen je, da v sklopu festivala KURSŠLUS 2018 prebudimo Ruše tudi čez dan .
Tako vas bo v parku pred Občino v petek, 8.6. in v soboto, 9.6. pričakala CHILL OUT CONA in znotraj nje mešanica hrane, pijače, športa ter zabave:

 PIVOVARNA LOBIK
FERFUD
Špricer šank
Box na blazinI
DJ

V petek bodo vsi obiskovalci imeli možnost probat tudi domač bograč in chilli con carne, preverjeno najboljša daleč naokoli .

Se vidimo v petek med 16.00 in 20.00 ter v soboto med 14.00 in 20.00. Potem pa šprint na glavno prizorišče-Letni oder Ruše .